Wpis

niedziela, 08 września 2013

Szybki torcik na cieście francuskim.



Zainspirowana kotletem.tv zrobiłam i ja. Ciasto dobre, ale nie powalilo na kolana. Jak komuś chce się ciacha, lecz nie ma siły długo stać w kuchni.

Składniki: Dwie paczki ciasta francuskiego. 400 ml. Smietanki 30% 250 gr mascarpone Dżem

Piekarnik nagrzac do 200 stopni, ciasto francuskie podzielić na pół i każdy placek upiec na złoto. Powstanie 4 placki. Smietanke Z mascarpone ubic dodając cukru według uznania. Placki posmarowac dżemem. Posmarowacć kremem i przykryć plackiem. Czynność powtórzyć. Udekorowac dowolnymi owocami

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
emka1014
Czas publikacji:
niedziela, 08 września 2013 18:41

Polecane wpisy

Trackback

Komentarze

Dodaj komentarz

  • dite napisał(a) komentarz datowany na 2015/01/15 09:48:36:

    Wygląda na dość szybciutki do zrobienia, na obiad wybieram się do www.roadamerican.pl/pl/burgery/ ale po pracy bym chętnie spróbowała torcika na podwieczorek ;)

Dodaj komentarz